Ambient

Majhno stanovanje: funkcionalnost z drsnimi vrati

Ste kdaj živeli v dvoje v majhnem stanovanju, ki je merilo samo 27 kvadratnih metrov? Naslednje majhno stanovanje je opremil arhitekt Brad Swartz, da je primerno za bivanje para. V dizajn je na ustvarjalen način vključil shranjevalni prostor in omogočil pretok prostora brez ovir. Ker je bilo stanovanje pred prenovo en sam prostor, je bilo potrebno veliko dela in ustvarjalnosti, da se je stanovanje funkcionalno 'razširilo' v enosobno stanovanje.

Ambientdizajn 9/19/2015, 9:23 AM

Družabna območja stanovanja – dnevna soba, jedilnica in kuhinja – so bila združena, vendar so ločena od spalnice.

Majhen proračun in majhen prostor - preobrazba doma v funkcionalen dom ne bi bila mogoča brez načrtovanja prostora, dobre komunikacije med arhitektom in lastnikoma ter strasti, ki meji na obsedenost s preprostostjo. Življenje na tako majhni bivalni površini je narekovalo dinamično vizijo prostora.

Stanovanje se nahaja v večstanovanjski stavbi v Darlinghurstu NSW v Avstraliji. Stanovanje Darlinghurst, ki je ime dobilo kar po svoji lokaciji, lahko udobno gosti par.

Tloris stanovanja pred prenovo:

Z mislijo na premagovanje zakrčenega urbanega življenjskega stila s pomočjo kakovostnega oblikovanja je arhitekt zasnoval nov ambient, v katerem se prepletajo družabni in zasebni prostori. Na prvi pogled se zdi, da stanovanje služi le osnovnim funkcijam, vendar je shranjevalni prostor poln presenečenj. Majhen prostor skriva različne funkcije, ki bi jih našli v vsakem večjem domu.

Tloris stanovanja po prenovi:

Majhno stanovanje je cenovno ugodna alternativa dragemu mestnemu življenju. Prostor in svetloba postanejo najboljši prijatelji, ko se ideja udejanji v lepo načrtovanem prostoru. Če je prostor dobro zasnovan, ni več pomembno, ali je majhen ali velik.

Fotografije Katherine Lu prikazujejo dizajn majhnega stanovanja, ki podpira način življenja lastnikov, hkrati pa se vključuje v širšo okolico. Kadarkoli bosta lastnika potrebovala katero funkcijo, bosta potisnila drsna vrata in bila v interakciji z okoljem.

Foto: www.freshome.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki