Kmalu boste prenavljali dom

Opremljanje doma v lastni režiji je zahtevna naloga, saj moramo odgovornost za napačne arhitekturne odločitve nositi sami. Naloga je še posebej zahtevna, če želimo sodoben, funkcionalen, privlačen, uporaben in udoben dom.

Dragi bralci, imate pomisleke, da dom tudi po prenovi ne bo dovolj dober, da bo nefunkcionalen, brez duše in dolgočasen? Ste brez navdiha? Ne veste, kaj potrebujete? Se v široki ponudbi notranje opreme in med vsemi trendi notranjega opremljanja ne znajdete?

Čisto preprosto je. Če boste nekaj minut svojega časa zamenjali za brezplačne ideje za dom, nasvete za opremljanje stanovanja, urejanje doma in notranje opreme ter navdihe iz notranjega opremljanja, ne boste izgubljali časa in težko prisluženega denarja za napačne odločitve pri opremljanju doma.

Dom je več kot samo ambient, dober dizajn pa prepoznamo v trenutku. Tudi ambient vašega doma bo funkcionalen, uporaben in prijeten, če boste spremljali naše vsebine in nasvete za urejanje doma.

Pravite, da nimate dovolj denarja za 'fensi' ambient. Nič hudega! Zelo ljubi so nam projekti, ko s cenejšimi izdelki poustvarimo dražji ambient.

S pomočjo spletnih vsebin arhitekturnega portala www.ambientdizajn.si boste znali izbrati funkcionalno notranjo opremo, primerno barvno paleto in barve, vključiti nove trende in izdelke, dodati ščepec glamurja ter interier spremeniti v dom, v katerem vam bo prijetno in udobno.

Glavna tema rubrike AMBIENT je arhitektura. V rubriki najdete številna stanovanja, hiše, javne prostore … Poiščite pravi ambient, interier, ki vam je všeč, nato pa ga uporabite kot navdih pri načrtovanju notranje opreme lastnega doma in opremljanju stanovanja.

Rubrika DIZAJN je namenjena novostim in dizajnerskim izdelkom na področju notranjega opremljanja, notranje opreme in oblikovanja.

V rubriki IDEJE ZA DOM vas čakajo ideje za dom in nasveti, kako urediti ambient doma, da bo funkcionalen, privlačen, udoben, moden, barvit, trenden … Stil, trendi, dekoracija sten, barve in dekoracija so priljubljene teme.

V rubriki NOTRANJA OPREMA najdete temeljne članke s področja notranje opreme in notranjega opremljanja. Nakupovanje dekorativnih dodatkov je mamljivo, vendar če jih postavimo v prazen prostor, v katerem ni mize, stolov, kavča, postelje, omare …, postanejo ti čudoviti okrasni predmeti samo nepotrebna navlaka, ki na splošno ne služi ničemur. V notranjem opremljanju morate najprej zadovoljiti funkcijo. Stremite k temu, da boste ustvarili ambient, interier, ki bo tako učinkovit kot tudi privlačen. Notranjo opremo nakupujte pripravljeni in z načrtom v roki, zato najprej preštudirajte članke, ki se nahajajo v rubriki Notranja oprema.

S pomočjo nasvetov v rubriki NAVDIH okrasite dom, da bo bivanje v njem in dekoracija doma čarobna v vseh letnih časih. Prazniki so nepozabni, kadar dekoracija, npr. novoletni okraski, pirhi ali tulipani, ustvarijo pravo vzdušje.

Ste že uredili vrt, teraso? Naj bo delo in urejanje okolice lažje z nasveti in idejami, ki jih najdete v rubriki VRT. Če ste ročno spretni, izdelajte tudi (vrtno) pohištvo iz palet. Naredi sam (DIY) nasveti vas že čakajo v rubriki NAREDI SAM.

Z zanimivimi ljudmi, arhitekti, oblikovalci, krajinskimi arhitekti …, ki nas navdušijo s svojim delom in idejami, se pogovarjamo v rubriki INTERVJU.

Če v množici idej za dom, nasvetov in ambientov ne najdete ustrezne rešitve ali odgovora, sta vam v pomoč plačljivi storitvi E-arhitekt in ARHITEKTURNI KLEPET.