Ambient

Minimalizem s skandinavsko estetiko

Stanovanje meri 150 kvadratnih metrov, celoten ambient pa odraža minimalističen občutek s skandinavsko estetiko, pomešano z eko-industrijskimi elementi.

Ambientdizajn 5/7/2015, 8:14 AM

Stanovanje NVMD je trinadstropno podstrešno stanovanje v Zelenogradu v Moskvi, v katerem prebiva družina z dvema otrokoma. Stanovanje je zasnovalo podjetje INT2 Architecture.

Pritličje je odprt bivalni koncept z glavnim bivalnim prostorom, jedilnico in kuhinjo s kuhinjskim otokom. V tem nadstropju je tudi kopalnica in pralnica, ki se nahaja pod stopniščem.

Marmornati kuhinjski otok da prostoru čist, eleganten videz. V zadnjih nekaj desetletjih je marmor v notranjem opremljanju padel v nemilost, potisnjen je bil na stranski tir, vendar se trendi spreminjajo in marmor se vrača. V članku Kako vključiti marmor v notranje opremljanje najdete nasvete, kako vključiti marmor v sodoben ambient.

V drugem nadstropju se nahajajo tri spalnice, ki si delijo eno kopalnico. Podstrešni prostor je večnamenski ambient, ki združuje dnevno sobo, pisarno, bar, knjižnico, kopalnico in omaro za shranjevanje sezonskih oblačil.

Tloris pritličja in tretjega, podstrešnega nadstropja stanovanja:

Poudarki v tem čudovitem domu vključujejo ohranjene strukturne elemente stavbe, kot so leseni tramovi, opeka in opaž. Visoki stropovi pripomorejo, da je dom svetel in zračen, lesena tla v večjem delu notranjosti pa ustvarjajo čiste linije in lepo estetiko. Pljuske močnih barv najdemo v različnih delih doma, vendar ima stanovanje prevladujočo nevtralno barvno paleto.

Foto: www.onekindesign.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Ideje za dom, nasveti, trendi