Ambient

Toplina skandinavskega stila že na vhodnih vratih

Mlada naročnica se je pri opremljanju stanovanja odločila za strokovno pomoč arhitekta, saj je želela funkcionalno opremljeno stanovanje in bolje izkoriščen prostor. Prostorama je s pomočjo hrastovega lesa in umirjenih barv preobrazila neopremljen prostor v prijeten dom, v katerem začutimo toplino skandinavskega stila že na vhodnih vratih.

Ambientdizajn 5/21/2016, 4:21 PM

Ker je bila predsoba prvotno zaprta z vrati in brez naravne svetlobe, je bil prostor temačen in utesnjen. Stara vrata so odstranili, odprtino razširili in vstavili drsna vrata.

Prostorama je za vrata izdelala grafiko strukture lista, ki so jo natisnili na satinirano steklo. Skozi steklo prosevajoča svetloba riše motiv tako na eni kot na drugi strani vrat, veliko ogledalo s hrastovim okvirjem pa okrepi naravno svetlobo in poveča velikost prostora. Nekaj dodatkov naredi majhen prostor prijeten in udoben.

Barvna shema v stanovanju je umirjena; prevladujejo les ter bela in siva barva. Steno za sedežno garnituro krasi črtast vzorec v temno modri, svetlo sivi in pudrasto rožnatem odtenku, ki se ujema z barvo kavča in taburejev.

Prostorama je največjo pozornost namenila načrtovanju večje kuhinje, saj je bila prvotna premajhna za resnejše kuhanje. Težavo so arhitekti rešili tako, da so kuhinjski polotok razširili izven kuhinjske niše. Kuhinja je potrebovala kar nekaj nestandardnih rešitev, da je optimalno izkoriščena. Kotni elementi so unikatno zasnovani. S kotno omaro, ki se odpira nad kuhinjsko korito, je omogočena preglednost in boljši dostop do notranjih polic. Leseni panel, ki je del polvisoke omare ob drsnih vratih, zakriva pogled na štedilnik in kuhinjski nered. 

Prostorama razume potrebe žensk in njihove shranjevalne potrebe, zato je zasnovala večjo garderobno sobo. Sprva so garderobno sobo nameravali zapreti z vrati, nazadnje pa so jo zaprli z zaveso, ki prostor omehča.

In še tloris prenovljenega stanovanja:

Oglejte si še druge Prostoramine projekte:

''Radi smo D.O.M.A.''

Elegantno stanovanje v rožnato-vijoličnih odtenkih

Libanonske meze in drugi užitki

Foto: www.prostorama.si

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Naredi sam, DIY, pohištvo iz palet