Delovna soba, predsobe

Neobičajno prostorna predsoba v skandinavskem domu

Mešanica klasičnih in sodobnih podrobnosti napolnjuje stanovanje v središču Stockholma na Švedskem. Z občutkom prenovljeno stanovanje obsega 247 kvadratnih metrov. Neobičajno prostorna predsoba v skandinavskem domu je prvi prostor, ki pozdravi lastnike in obiskovalce ter razkriva stil celotnega stanovanja. Stanovanje ima prostorne in odprte prostore z ohranjenimi neoklasicističnimi podrobnostmi.

Ambientdizajn 6/12/2016, 8:47 AM

Elegantna predsoba je opremljena s kaminom in shranjevalnim prostorom in daje vtis razkošne sprejemnice, ki ni namenjena zgolj odlaganju stvari ob prihodu domov, ampak lahko lastniki v njej tudi posedijo ali se pogovorijo. Sive stene in beli podboji ter okna in vrata so brezčasen poudarek, medtem ko bele stene in pisana notranja oprema v drugih prostorih poskrbijo za vizualno zanimivost. Pomembno vlogo pri ustvarjanju ambientalnega vzdušja imajo najrazličnejša svetila, tako talna, namizna in tudi stenska svetila. 

Neobičajno prostorna predsoba v skandinavskem domu

Na ulično stran, ki je polna dreves, gledajo štiri svetle sobe. Med dvema prostornima salonoma drsna vrata zadušijo zvoke in nudijo zasebnost, ko je potrebna, medtem ko so bele in sive stene ter parket v vzorcu ribje kosti ozadje stilskemu skandinavskemu pohištvu in dekorju. Poleg knjižnega regala in pisarne v dnevni sobi tudi umetnine in rastline dodajo značaj temu domu, zaradi česar je ta zelo očarljiv.

Jedilnica lahko gosti do dvanajst ljudi, zato je kot nalašč za zabave! Posodobljena moderna kuhinja je opremljena s sodobnimi napravami in je dovolj prostorna, da lahko v njej kuha tudi več kuharjev. Črn kuhinjski otok s kontrastnim belim marmorjem in vzorčasta keramika na tleh pripomorejo k eklektični estetiki prostora.

Navdih: Najboljše rastline za okrasitev moderne kopalnice

Navdih: Kako okrasiti interier z visečo svetilko Aim Flos

Značilnosti treh prostornih spalnic so leseni podi, nevtralna barvna paleta ter veliko shranjevalnega prostora. Poleg stranišča v predsobi ima stanovanje še eno kopalnico, ki pa si jo delijo vse tri spalnice. Zunanji balkon gleda na ozelenjeno dvorišče, ki ponuja prebivalcev košček zelene površine in svežega zraka v urbanem okolju.

Oblikovalski trendi se spreminjajo, opaznejši trend v kopalnici pa so dodatki in armature toplih kovinskih odtenkov. Krom in nerjaveče jeklo sta potisnjena ob stran in v ospredje so prišli baker, zlato, medenina in bron. Več v Kako baker, medenino, bron vključiti v kopalnico.

Tloris stanovanja:

Navdih:

Neoklasično majhno stanovanje by INT2 Architecture

Foto: www.onekindesign.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki