Dizajn

Marazzi: Allmarble je združitev stila in udobja

Kolekcija Allmarble by Marazzi je prefinjena interpretacija marmorja, ki s subtilno eleganco združuje stil in udobje. Rezultat raziskav in tehnoloških procesov je kolekcija sedmih skrbno izbranih odtenkov, ki so na voljo v štirih obdelavah. Od tradicionalno razkošne, naravne in strukturirane obdelave do svileno gladke površine, svilnate na otip, ki spominja na marmor, katerega značilni videz nastane šele z dolgoletno uporabo. Allmarble nudi razkošen videz marmorja, a udobje keramike.

Ambientdizajn 3/23/2016, 7:43 AM

Velikost keramike sega od velikosti 60 x 120, 7 x 28, 40 x 120 cm do ploščic heksagonalne oblike ter keramike, debele 20 mm, primerne za zunanje površine. Kolekcijo pa dopolnjujejo še mozaiki, dekorativni ter tridimenzionalni elementi. Ti elementi razširjajo možnost sestavov, saj je kolekcija primerna za talne in stenske obloge, za notranje in zunanje prostore ter zasebne in javne prostore.

Čistost materiala, uporaba umirjenih odtenkov in reprodukcija podrobnosti, ustvarjene z ročnim delom, so osnova za sodobne prostore, v katerih učinki, ki nastanejo zaradi izbire materiala in velikosti, postanejo ključnega pomena. 

Kolekcija Allmarble se enostavno prilagaja različnim življenjskim stilom, keramika pa je idealna za mesta, kjer želimo kombinacijo prefinjenih barv, finih tkanin ter funkcionalnega pohištva s stilom in z močno osebnostjo.

Kolekcija Allmarble by Marazzi je primerna za stenske in talne obloge.

Kolekcija Allmarble je s svojo prefinjenostjo in izvirnostjo primerna tako za dom kot tudi poslovne in gostinske prostore, trgovine in wellnesse prostore.

Kolekcija Allmarble by Marazzi je primerna tudi za vrt in zunanje površine.

Navdih:

Marmor se je ponovno vrnil v svet moderne notranje opreme, ključno za ohranjanje svežega trenda pa so majhni odmerki oziroma količine v obliki poudarkov ali umetniških del, ki jih lahko zaobjamemo z enim pogledom. V tem primeru še kako velja, da je manj neskončno več. Več v članku Kako vključiti marmor v notranje opremljanje.

Foto: www.archiproducts.com


Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki