Ideje za dom, nasveti, trendi

Dobro jutro, zajtrkovalni kotiček!

Velik ali majhen, s svetlobo napolnjen zajtrkovalni kotiček je odličen način, kako urediti dodaten prostor v ali poleg kuhinje.

Ambientdizajn 4/12/2015, 12:42 AM

Sproščujoče preživljanje prostega časa z družino in zajtrkovalni kotiček sta idealen začetek ter prostor za začetek dneva. Oblikovanje tega prostora zraven okna je odličen način, kako začeti dan z veliko sonca.

Kombinacija klopi, stolov, mize, zaves oziroma žaluzij, lestenca ter nekaj blazin ustvarijo prijetno vzdušje.

Če bo klop narejena po meri oziroma vgradna, razmislite o predalih oziroma visokem predalu v sedežu za dodatno shranjevanje. V globoke predale lahko pospravite blazine, odejo ali igrače, bolj plitev predal pa je primeren za prte in prtičke ter shranjevanje časopisov.

Zajtrkovalni kotiček ima lahko tudi dvojni namen, saj ga lahko uporabimo tudi kot prostor za malice ali pa intimno večerjo ob svečah. Oglejte si naslednje udobne zajtrkovalne kotičke in razmislite, ali je vaša kuhinja popolnoma izkoriščena.

Imejte otroke v mislih. Ko se minimalizem sreča s starševstvom, nastane sodoben zajtrkovalni kotiček. Mehke blazine, svetle barve in tabla ustvarjajo otrokom prijazen kotiček. Ker kreda povzroči madeže prahu na oblazinjenju, ustrezno načrtujte – za klopjo naredite polico, klop pa tapecirajte v usnje ali pralen tekstil.

Izkoristite kot. Okrogla Tulip miza poleg klopi ohranja prostor odprt. Čeprav posebne mere zahtevajo pohištvo po meri, se marsikaj ustreznega najde tudi med 'konfekcijo'.

Udoben niša. Tudi ta kotiček izkorišča veliko okno, naravno svetlobo in čudovit razgled na vrt. Nizka, udobna klop naredi zajtrkovalni kotiček priročen in udoben.

Uporabite svetle barve. Zajtrkovalni kotiček prejme veliko naravne svetlobe od velikih oken, hkrati pa se svetloba odbija tudi od ostalih belih površin.

Belo in romantično. Če je Provansa prijeten počitniški spomin, lahko del tega spomina prenesete v zajtrkovalni kotiček.

Moderna klop je lahko tudi drugačna in posebna. Klop v videzu stenskega okvirja ima oblazinjeno sedišče, polico ter vgradne luči.

Foto: www.onekindesign.com, Pinterest

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Ideje za dom, nasveti, trendi
Ideje za dom, nasveti, trendi