Ideje za dom, nasveti, trendi

Je tudi vaša spalnica brez stila?

Spalnica staršev je običajno prezrt prostor v notranjem opremljanju, saj v njej samo spimo, čez dan pa se običajno ne zadržujemo v njej.

Ambientdizajn 4/7/2015, 12:08 AM

Prijetno in toplo vzdušje je bistvenega pomena tako za dober počitek kot tudi ureditev in izbor pohištva v majhnem stanovanju. Če pa je spalnica združena tudi z garderobno sobo ali prostor uporabljamo še za druge namene, moramo spalnico funkcionalno in udobno opremiti. Če postavimo v spalnico posteljo ter garderobno omaro, bo prostor služil svojemu namenu, stil, prijetnost in toplo vzdušje pa bodo prezrti.

Za ureditev edinstvene sodobne spalnice uporabite beton, saj beton s svojimi čistimi linijami izraža minimalističen slog, kombinacija betona in lesa pa je vse bolj izražen trend v arhitekturi. 

S steno v videzu betona boste v spalnici ustvarili industrijski videz, ki bo prostoru dal več ostrine in sodobne prefinjenosti.

Če so vam neobdelane betonske stene pregrobe in hladne, lahko uporabite tapeto v videzu betona. Če pa želite drugačno estetsko rešitev od preprosto pobarvane stene, uporabite JUB-ov kit Beton look.

JUB je lansko leto trgu ponudil nov izdelek Beton look, s katerim unikatno obdelate notranje površine. To je tankoslojni kit v videzu betona, ki ga nanašamo na steno z lopatko v debelini 2-3 mm. Nanos je izredno trden, tankoslojen in na voljo v 34 odtenkih. 

Če ste brez ideje ali vas skrbi hlad, ki bi ga prinesel beton v spalnico, si oglejte nekaj fotografij v galeriji. Pri tem ne pozabite na sodobna svetila, ki ustvarijo ambientalno vzdušje in otoplijo prostor, ter na tekstil v naravnih, svetlo sivih ali bolj živahnih odtenkih, ki bo dopolnil minimalistični stil. 

Foto: www.architectureartdesign.com, Pinterest/D. Cigale

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki