Ideje za dom, nasveti, trendi

Tapete z damastnim vzorcem

V zadnjem času kamorkoli se obrnemo, opazimo damastne vzorce, tapete, ozadja. Ta slog se zagotovo vrača.

Ambientdizajn 9/25/2014, 6:44 AM

SSKJ pravi, da je damast tkanina z bleščečimi vzorci za prte in posteljno perilo: na primer rumen damast, bombažast, lanen, svilen damast, pohištveni, posteljni damast.

Damastne tkanine imajo značilne vzorce, ki pa so se prenesli tudi na tapete, izraz pa je ostal.

Damastne tapete so klasičnega dizajna, ki ga zlahka vključimo v vsak dom z izbiro ustrezne barve in vzorca na ozadju.

Damastni vzorci so pogosto označeni kot tradicionalni in so idealna izbira za dnevne sobe ali jedilnico. Tapete z damastnim vzorcem Graham & Brown kažejo vsestranskost v oblikovanju, in sicer od tradicionalnih do sodobnih modelov, ki sledijo barvnim trendom. 

Tapeta Splendour je tapeta s tradicionalnim črnim damastnim vzorcem na kraljevsko rdeči podlagi. Tapeta je zaradi svoje debeline odlična izbira za stene z manjšimi pomanjkljivostmi.   

Tapeta Vintage Flock notranje oblikovalke Kelly Hoppen je preprosta damastna tapeta, ki prinaša ta slog oblikovanja v 21. stoletje s pomočjo ene same barve ter premišljenega dizajna.

Tapeta Desire je ena izmed zelo priljubljenih tapet. Na njej lahko vidite, kako barva spremeni dizajn. Obe barvi imata kovinski sijaj, ki je omamen, saj ujame svetlobo.  

Če želite uporabiti damasten vzorec na vseh štirih stenah, razmislite o zamolklo zlatem odtenku. Odtenek tapete je nevtralen, hkrati pa zelo razkošen.

Če želite nekaj popolnoma drugačnega, razmislite o tapeti Pendleton. To je presenetljiv dizajn, ki vključuje filigransko teksturo in ročno poslikan barvni poudarek. To je odličen primer tapete, kako se lahko tradicionalna oblika dopolnjuje s sodobno barvno paleto. 

Nekatere tapete Graham&Brown lahko kupite po ugodnejši ceni na Billigerluxus.de.

Izjemen izdelek in oblikovalsko novost pa je predstavilo podjetja Decotal Tiles, saj so združili kovino z umetnim litim kamnom v ploščici, ki je debela zgolj 2 mm. Izdelek je križanec med tapetami in ploščicami.

Foto: Graham&Brown

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki