Navdih, dekoracija doma
Pršut, pivo in Stalingrad (3. del)
Ah, otroci. Tretji del počitniške kolumne.
8/13/2013, 6:41 AMPršut, pivo in Stalingrad (3. del)
V počitniški kuhinji ne ustvarjam kulinaričnih presežkov, čeprav ne odstopam veliko od običajnega kuhanja. Kuhinjo sem sicer skritizirala, vendar ji moram priznati velik plus – pečico. Glede na to, kako deviško čista je bila, bi rekla, da sem ji verjetno vzela nedolžnost. Pečeni krompir s svežim rožmarinom je vedno čudovit, seveda pa je moj mož hvaležen tudi tašči za dva zavojčka kraškega pršuta.
Pršut povzdigne še tako preprosto (= vegetarijansko) jed na višjo raven. Ste že slišali za slogan spletne strani Svinjske krače 'Dokler ne probamo leva, je prašič kralj živali'? S tem sloganom se zagotovo strinja moj oče, ki ima tudi med ribicami najraje svinjsko.
Moj mož na celini skoraj ne pije piva, čeprav ga stari ata (oz. tast) in dedo (oz. oče) včasih prepričata, da je hladno pivce dobro za živce. Na morju je zgodba drugačna, saj vendar ne more piti samo vode. Z nakupi piva je srednji sine na svoj besednjak uvrstil novo besedo – pivo, prvi sine pa je izjavil, da on že ne bo pil piva, ker ima mehurčke.
Na kaj pomislite, ko opazite avtomobil s splitsko registracijo ST? Split, Stipe? Prvi sine ni pomislil ne na prvo ne na drugo, pač pa se je zadrl, da so avtomobil zagotovo registrirali v Stalingradu. Pozejdonovih utrinkov nisem videla, me je pa Stalingrad zadel kot meteorit. Sonce ima svojo moč in zardela starša bi se lahko sklicevala na močno sonce, vendar je to že skoraj zahajalo.
Ah, otroci. Mama je utrujena. Le kdo je izbral apartma v takem klancu?
Foto: Pinterest.com
Besedilo: Zaposlena gospodinja