Navdih, dekoracija doma
S piro polnjene paprike
Brez riža, mletega mesa in paradižnika
8/2/2013, 12:01 AMS piro polnjene paprike
Zelenjavni vrt pravi, da je čas za paprike. Paprike lahko nadevamo tudi s čim bolj zanimivim, ne samo z rižem, mletim mesom in paradižnikom. Jamie Oliver bi med pripravljanjem verjetno dodal, da so sočne paprike tako presneto seksi.Sestavine:
250 g pire
piščančji file
por
začimbe
limonin sok
Nadev zadostuje za 7-10 paprik.
Priprava:
Poljubno število paprik pri peclju ravno odrežemo in očistimo notranjost. Piro skuhamo po navodilu proizvajalca. Ker je pira precej čvrsto žito, jo je težko prekuhati. Po 20-30 minutah kuhanja v slanem kropu jo poskusimo in ocenimo njeno čvrstost. Medtem popečemo piščančji file, narezan na koščke, in por. Začinimo in solimo ter pokapljamo z limoninim sokom. V posodo dodamo še piro, ki smo jo prej odlili. Lahko dodamo še malo sira in smetane ter vse dobro premešamo. Z žlico dobro nadevamo paprike in jih previdno postavljamo v posodo. Nič hudega, če nam ostane kakšna žlica nadeva. Pazimo, da je okrog paprik stalno nekaj tekočine. Kuhamo še 10-15 minut, da se paprike zmehčajo, vendar so še vedno čvrste.
Foto in recept: Zaposlena gospodinja Nazaj na vrh