Ideje za dom, nasveti, trendi

Slikarski navdih za unikatno prenovo poceni pohištva

Že kapljica barve zadostuje, da običajno in poceni pohištvo spremenimo v nekaj unikatnega. Poglejte, kaj naredi slikarski navdih abstraktne umetnosti iz poceni pohištva.

D. Cigale 6/4/2014, 7:28 AM

Nasveti

Naslednja prenova poceni pohištva je namenjena vsem tistim, ki ne prenesejo Ikeinega 'uniformiranega' pohištva, ker ga imajo že vsi, in vsem tistim s tanjšimi denarnicami, ki pa vseeno stremijo po nečem več.

Iz pisalne mize MICKE (v beli barvi, 099.030.14, 96,00 €, Ikea), katero dopolnimo še s stolom URBAN (v beli barvi, 800.677.89, 39,90 €, Ikea) in talno LED-svetilko IKEA STOCKHOLM (v beli barvi, 702.077.14, 124,90 €, Ikea) lahko z uporabo štirih barv naredimo tole:

Piet Mondrian je tisti začetnik abstraktne umetnosti, ki je skrčil ''sliko na štiri temeljne prvine vidnega zaznavanja: navpično črto, vodoravno črto, primarne barve - rdečo, rumeno, modro -, zaprte v pravokotna ali kvadratna območja, in črno in belo kot ozadje ali kot barvo črte''.

Verjetno je odveč dodati, da poudarki v slogu abstraktne umetnosti zahtevajo belo pohištvo!

Poleg predelave pisalne mize lahko na steni ali velikem platnu ustvarimo podobno abstraktno umetnino. Naj vam bo v pomoč naslednja shema:

Z zaščitnim (rumenim) trakom ustvarite okvir s polji, ki jih pobarvate z različnimi primarnimi barvami. Ista številka označuje isto barvo. Ko se bo barva v kvadratih in pravokotnikih posušila, previdno odstranite zaščitni trak in z mirno roko naslikajte še črn okvir.

Pri okrasitvi sten si lahko pomagate tudi s tapeto 6738-06 URBAN SPIRIT (akcijska cena: 28,90, redna cena: 30,90 €, Tapetedecor.si), vendar upoštevajte, da je tapeta široka samo 53 cm in da so na njej barve precej zamolkle. Če ste umetniško negotovi, vam tapeta nudi varnost pri ustvarjanju. Nihče vam tudi ne prepoveduje, da ne bi 'popravili' rdeče barve na tapeti, ko imate že ravno čopič v roki. Če prvi poskus ne bo uspešen, imate še vedno na voljo dobrih devet metrov umetnine v roli.

Želimo vam mirno roko in obilo ustvarjalne energije.

Foto: Pinterest/D. Cigale, Ikea.com, Tapetedecor.si 

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh




Naključni članki