Svetila, dodatki, tapete

Kolekcija tapet Spectra in tehnika termoformiranja

Ste pripravljeni na pravi izziv? Arte, belgijski proizvajalec tapet, je z novo 3D-kolekcijo pričaral na stene pravi spektakel. S temi drznimi tapetami je ustvaril globino, posledica katere je optična iluzija. Iluzijo je mogoče doseči v vseh stilih, in sicer od preproste igre linij do videza antičnih panelnih vrat.

Ambientdizajn 5/29/2017, 9:11 AM
Oblikovalska ekipa nenehno išče vzorce in barve, ki se ujemajo z duhom časa. Arte je spet oblikoval novo 3D-kolekcijo, imenovano Spectra. Spectra je kolekcija harmoničnih vzorcev in barv, ki lahko najdejo mesto v vsakem prostoru, saj kombinacija 3D-reliefa, vzorca in barve zagotavlja uravnotežen videz.

Pri izdelavi 3D-kolekcij Arte uporablja tehniko termoformiranja. S pomočjo toplote vtisnejo vzorec v material, le-ta pa obdrži obliko po ohladitvi. Zahvaljujoč tej tehniki relief ustvari 3D-učinek, čeprav material ostaja voljan in mehak. Videz semiša poveča mehkobo in prijetnost kolekcije, tapeta pa ima pozitiven vpliv tudi na akustiko v prostoru. To ni samo prednost pri ustvarjanju udobja, ampak razširi tudi možnost uporabe. Prav zato je kolekcija Spectra odlična tudi na stropu ali predelni steni.


Pletarska obrt


S tapeto Cannage se zdi, da so stene spletene. To je tudi razlog za poimenovanje te tapete po pletarski obrti. Tipičen pletarski vzorec, ki ga največkrat vidimo na sedalu stolov, je zelo prepoznaven. Zapletene, večplastne linije pritegnejo pozornost. Pletarski vzorec je običajno izdelan v naravnih materialih, kot sta ratan ali trstika.


Parket na steni


Ali ste ljubitelj lesenih tal oziroma parketa? S tapeto Parquet lepota lesa ni omejena zgolj na tla. S svojo obliko in teksturo tapeta ustvarja enako razkošen učinek kot vaša sanjska lesena tla, vendar tokrat daje videz parketa eleganten dotik vašim stenam. Cikcak vzorec v monokromatskih in pastelnih odtenkih je živahen in igriv.
Ploščice na steni


S tapeto Carrelage niso potrebna večja dela, da bi položili ploščice tudi na steni. Kot že pove ime, je ta dizajn zelo blizu avtentičnim ploščicam. Spreminjajoči vzorec prinaša v interier tridimenzionalni pogled na igriv način.


Antični šarm


V toplem, šarmantnem dizajnu tapete Caisson hitro prepoznamo plošče antičnih starinskih vrat. To je idealen, brezčasen vzorec, razvit v 3D-reliefu. Caisson vzorec že obstaja v kolekciji Intrigue, vendar mu je bila v kolekciji Spectra dana nova barvna paleta, hkrati pa je uporabljen tudi drugačen material. Material v kolekciji Intrigue je gladek in svilen, medtem ko imajo tapete v kolekciji Spectra mehak videz semiša.
Čudovite tapete:


Foto: Arte, informacije in prodaja www.kontempo.si (info@kontempo.si)
Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki