Svetila, dodatki, tapete

Poletno vzdušje v domu s tapetami v videzu platna

Platno je vedno zračna, lahkotna ter razkošna tkanina, ta eleganten material pa povezujemo tudi z vročimi poletnimi dnevi in s sproščenimi počitnicami. Arte, belgijski proizvajalec tapet, je vključil vzdušje in strukturo platna v novo, luksuzno kolekcijo tapet. Signature je kolekcija, ki preobrazi poletno vzdušje platna v brezčasne modele tapet.

Ambientdizajn 5/7/2017, 6:13 PM
Platno je naraven in trpežen material, priljubljen predvsem v svetu mode, vendar ga vedno pogosteje najdemo tudi v interierjih ter notranjem opremljanju. Posteljnina in zavese iz platna ustvarijo eleganten podeželski, francoski ali obalni slog s pridihom nonšalance oziroma sproščenosti in neprisiljenosti. Prav zato je Arte oblikoval kolekcijo Signature, ki jo bo mogoče nadgrajevati z novimi modeli tapet tudi v prihodnje. Kolekcija je namenjena vsem oblikovalskim navdušencem, ki želijo sproščenost na sodoben način.

Čisto platno

Tapeta Canvas predstavlja platno na pristen in brezčasen način. Ploska tapeta z nežno strukturo je na voljo v kar 23 barvah, ki omogočajo, da izberete klasične in bolj nežne barve, ali pa presenetljive in močne odtenke. Ponavljajoč vzorec ustvarja znano strukturo platna. 


Travnik, poln cvetlic

Ali pomislite na cvetoči travnik, ko vidite tapeto Scent? Dizajn na žalost ne prinaša pravega vonja, vseeno pa prinese podobo dišečega cvetja v prostor. Iluzija vonja vas takoj popelje v naravo. Klasičen vzorec s cvetličnim vplivom dobi s svetlo in svežo barvno paleto sodobne vibracije, medtem ko daje struktura dizajnu nonšalanten videz.


Kot utrinek

Tapeta Spark ima nenavaden zvezdasti vzorec. Zdi se, kot da so ledeni kristali prečkali pot drug drugemu in se združili v povsem novem vzorcu. Kljub modernemu dizajnu rezultat spominja na klasične mozaike in motive na keramičnih ploščicah. Prav zato se tapeta Spark brez posebnega truda ujema z vsakim slogom. Tudi tukaj struktura platna ustvarja pomirjujočo in nežno podobo.


Urbane vibracije

Tudi hiteča, urbana scena pušča v kolekciji Signature svoj pečat oziroma odtis. Tapeta Trace prikazuje arhitekturne linije, značilne za nebotičnike. Nenavadno prepletanje linij z močno dinamiko, v kateri ima struktura platna učinek mehčanja. Odvisno od izbrane barvne kombinacije je tapeta Trace lahko zelo subtilna ali pa osupljiva.


Foto: Arte, nakup ali več informacij Kontempo d.o.o. Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki