Ideje za dom, nasveti, trendi

Topli poudarki za 'hladno' kuhinjo

Nasvet za dve bralki

Izbor D. Cigale 4/29/2014, 9:45 AM

Nasveti

Prejeli smo vprašanji dveh bralk glede preureditve bele moderne kuhinje. Zaradi podobnosti teme obema bralkama odgovarjamo hkrati.

Prva bralka ima popolnoma novo Ikeino kuhinjo, vendar ugotavlja, da je kuhinja hladna. Podlegla je modernemu slogu, ker je pač ta moderen, zato je njena kuhinja bela, na steni pa bela obloga iz kaljenega stekla. Rada bi preuredila novo kuhinjo za čim manj denarja. 

Spoštovana gospa, svetujemo vam, da zamenjate beli pult z lesenim. Bele steklene obloge ne menjavajte, saj je strošek prevelik, le s kakšno stensko nalepko jo okrasite, da ne bo tako pusta in sterilna. Nekaj poudarka in topline bodo prispevali tudi predmeti na kuhinjskem pultu.

Če vas bodo dolgi moderni ročaji še vedno motili, jih lahko zamenjate z rustikalnimi ročaji iz bele keramike. Upoštevajte, da je rustikalni ročaj nameščen na čelni strani predalov in vrat, zato ponovna zamenjava z modernim ročajem ne bo več mogoča. Cena: 4,30 €/kos. Prodaja Vonjnarave.si.

Na steno nasproti kuhinjskega niza obesite tablo z 8 predalčki, HÜBSCH INTERIOR. Mere: 58 x 8 x 92 cm. Cena: 97,90 €. Prodaja Car-moebel.de.

Nad belo mizo obesite lestenec Boja iz ratana. Cena: 62,50 €. Prodaja Ikea.

Okensko polico lahko okrasite s svečnikom za čajne svečke. Notranjost svečnika je zlate barve. Svečnik je dobavljiv v beli in črni barvi. Mere: 21 x 21 cm. Cena: 22,95 €. Prodaja Cellbes.si.

Na tla položite bombažno preprogo s klasičnim orientalskim vzorcem. Mere: 70 x 140 cm. Cena: 29,95 €. Prodaja Cellbes.si. 

Podobo bolj tople kuhinje lahko dopolnite s kompletom dveh blazin, velikosti 45 x 45 cm. Cena: 12,95 €. Prodaja Cellbes.si. 

Če boste v prenovljeni kuhinji še vedno čutili 'hlad', prepleskajte steno poleg kuhinjske mize s peščenim odtenkom, ki se pojavi tudi v blazini in preprogi.

Tudi druga bralka ima moderno Ikeino kuhinjo. Zanima jo, kako poceni osvežiti kuhinjo, da bo že na prvi pogled nova, sveža, preureditev pa bo poceni, saj bo najverjetneje že čez nekaj mesecev začutila željo po novi spremembi.

 

Spoštovana bralka, tale cvetlični komplet zaves in blazin je kot nalašč za vašo kuhinjo. Barve so sveže, cene izdelkov pa zelo ugodne.  


2-delni komplet bombažnih zaves s trakom za zavezovanje. Motiv s ptički in z rožicami. Fino blago s strukturo prepušča svetlobo. Mere: 115 x 220 cm. Cena: 32,95 €. Prodaja Cellbes.si.

Komplet prevlek za blazino. Cena: 12,95 €. Prodaja Cellbes.si. 

Če imate dekorativno vprašanje, nam ga lahko pošljete na info@ambientdizajn.si.

 

Foto: Pinterest/D. Cigale, Vonj narave, Ikea, Cellbes

 

 

Nazaj na vrh
Oznake:  nasvet kuhinja

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh




Naključni članki