Ideje za dom, nasveti, trendi

Okrasimo prazne stene v otroški sobi

Otrok potrebuje v svoji sobici posteljo, omaro, mizo in stol, a šele dekoracija pričara pravljično vzdušje, ljubkost in ambient, kjer se otrok dobro počuti, kjer se razvija njegova domišljija, ustvarjalnost ... Okrasimo prazne stene v otroški sobi in podprimo otroka pri njegovih aktivnostih in sanjah.

D. Cigale 11/15/2015, 10:58 AM

Okrasitev stene z otrokovim imenom in podobo najljubše živali

Otrokovo ime na steni je minimalistična personalizirana dekoracija, ki označuje otrokovo malo kraljestvo, njegovo ozemlje. Otrokovo ime lahko izdelate iz naplavljenega ali drugega recikliranega lesa, vatiranega blaga, filca, svetlobne verige ...

Okrasitev stene s fotografijami, slikami in umetninami

Tradicionalna rešitev za dekoriranje stene, ki da prostoru zelo osebno noto. Uokvirite otrokove umetnine in naredite iz njih kolaž oz. kar galerijski zid.

Povečajte eno samo fotografijo otrok ali izberite najlepše družinske črno-bele fotografije in iz njih oblikujte kolaž, ki ga natisnete na tapeto.

Okrasitev stene s pleskanjem oz. umetniško poslikavo

Eni steni v sobi namenite več pozornosti. S čopičem, zidno barvo, maskirnim trakom in šablonami ustvarite nekaj zanimivega, kar bo postalo osrednja točka prostora. Umetniško prepleskano steno v eni ali dveh barvah dopolnite z ljubko sliko, fotografijo, majhno poličko, svetilko ... Upoštevajte načelo, da je manj več. Poskušajte se izogniti kričečim in kičastim sličicam ter cenenim igračam iz plastike.

Pleskanje je lahko zabavno, ko veste, kako to storiti pravilno. Da ustvarjalno opravilo ne bo preveč stresno, preberite članek 9 stvari, ki bi jih morali vedeti pred pleskanjem.

Okrasitev stene s stenskimi nalepkami in tapetami

Od vaših želja je odvisno, ali boste posegli po stenski nalepki ali tapeti. Stenske nalepke omogočajo, da jih enostavno zamenjamo, ko se jih naveličamo, s tapetami pa lahko preobrazimo večje površine v otroški sobi. Mestno obzorje boste zlahka pričarali z barvito ali črno nalepko, čarobno kraljestvo, leseni opaž, morske valove in cvetoči travnik pa boste ustvarili s tapeto.

Okrasitev stene s polico ali obešalnikom

Znebite se praznine na steni. Na poličko postavite nekaj slikanic, plišastih igrač ... Tudi majhen obešalnik z majhnimi oblačilci je v sobi dojenčice zelo ljubek element, ki razneži srca. 

Okrasitev stene s posebnimi, nenavadnimi okraski

Če želite biti še posebej modni, izberite npr. losovo ali jelenovo glavo iz porcelana in jo obesite nad vzglavje postelje ali predalnik.

Okrasitev stene s citati in mislimi, ki navdihujejo

Na ogled postavite citat iz najljubše otroške knjige ali pa misel, ki navdihuje. Priporočamo slovenski jezik. Tudi minimalistični merilnik višine je lahko lep okras.

Sta vam všeč zadnji dve fotografiji? Še več fotografij doma najdete v članku Minimalizem s skandinavsko estetiko.

Okrasitev stene z zemljevidi in drugim izobraževalnim materialom

Ni nujno, da so izobraževalne stvari dolgočasne. Tudi zemljevid lahko postane dekoracija! Več v članku Zemljevid: okrasite otroško sobo z zemljevidi.

Okrasitev stene z ustvarjalnim pristopom

Navdih je lahko tudi navlaka, ki bi jo sicer zavrgli, ali nenavadni predmeti. Morda potrebujete le barvo v razpršilu, nekaj žebljev in kladivo ter ustvarjalno ozadje. 

Okrasitev stene z barvo za table

Otroci bodo zelo veseli, če bodo imeli v svoji sobi zanimiv, ustvarjalni kotiček, kjer se bodo lahko izrazili. Barva za table lahko prekrije steno, mizico, vrata omare in nastala bo velika tabla za čečkanje s kredo. Sprehodite se med dekorativnimi idejami z barvo za table in kakšno uresničite v svojem domu. Več v članku Kaj lahko storimo z barvo za table?

Okrasitev stene s svetlobo

Majhne lučke, svetlobne napise ali celo zunanjo svetilko lahko na zanimiv način vključite v dekoracijo stene.

Okrasitev stene z magnetno tablo

Okrasitev stene s plezalno steno ali igralom

Plezalno steno najdete tudi v članku Preobrazba cerkve v sodoben dom.

Še več fotografij doma, v katerem se nahaja tale barvita in igriva otroška soba, najdete v članku Sodoben eleganten skandinavski stil v Moskvi.

Mobile iz filca ali volnene polsti

Oblak za sladke sanje. S pomočjo navodila, ki ga najdete v članku Mobile iz filca ali polsti za otroško sobico, sami izdelajte unikaten mobile. V filc ali polst lahko odenete kar celo steno.

Naj vas ustvarjalni zanos in čopič ne zaneseta preveč. Stensko dekoracijo dopolnjujte in razvijajte postopoma, tako kot se razvija vaš otrok.

Navdih: Dekorativne ideje in zelena barva v otroški sobi

Foto: Pinterest/D. Cigale

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki