Ideje za dom, nasveti, trendi

Poletje je že skoraj tu: uredimo zunanjo kuhinjo

To je čas za zunanjo kuhinjo in zabave na prostem. Vendar pa lahko zabave na prostem postanejo dolgočasne in naporne z nenehnim tekanjem v kuhinjo in nazaj ter s serviranjem hrane in posode.

Ambientdizajn 5/13/2015, 8:24 AM

Rešitev je zunanja kuhinja. Zunanja kuhinja nam omogoča, da zabave potekajo nemoteno, pri tem pa se izognemo tekanju sem in tja. Tukaj je nekaj idej in nasvetov, kaj mora imeti zunanja kuhinja, da bo postala zunanja kuhinjska oaza. 

Izberite sodobno
Zunanja kuhinja naj se ujema z vašim modernim domom. Ni treba, da je zunanja kuhinja kičasta in podeželska, ampak je lahko tudi elegantna in moderna, tako da ustreza stilu vašega doma.

Shranjevalni prostor zunanje kuhinje
Tako kot notranje kuhinje tudi zunanje kuhinje zahtevajo dovolj shranjevalnega prostora. Pri načrtovanju zunanjega prostora se prepričajte, da boste vključili dovolj shranjevalnega prostora. Omare iz nerjavečega jekla so idealne za zunanjo kuhinjo.

Zunanjo kuhinjo načrtujte kot prostor, ki je del doma
Zasnujte svojo zunanjo kuhinjo kot prostor v vašem domu. Zunanja kuhinja naj bo pokrit prostor, da se boste izognili kuhanju v dežju, vključite pa tudi vso opremo in naprave, da bo prostor udoben. Glavne točke načrtovanja zunanje kuhinje naj bodo: štedilnik, kuhinjsko korito, hladilnik, omare, stropni ventilator in streha!

Krušna peč
Mmm, kaj je bolje od pice iz krušne peči? Vključite krušno peč v zunanjo kuhinjo za večjo kulinarično pestrost.

Udobje
V dizajn zunanjega prostora vključite tudi udobne sedeže ter jedilno mizo s stoli.

Ne pozabite razsvetljave
Večina zunanjih zabav se dogaja v večernem času, zato ne pustite zunanjega prostora v temi. Nenazadnje, kdo želi kuhati s svetilko v rokah? Na strop lahko obesite stropni ventilator z lučjo, ne pozabite pa tudi namiznih svetilk ali zelo modernih cvetličnih loncev, ki v večernem času postanejo tudi svetilka.

Zunanji tlak
Z zunanjim tlakom lahko eksperimentirate. S keramiko, kamnom, betonom ali lesom lahko ustvarite edinstven tlak.

Zunanje korito
Korito je nujno potreben element zunanje kuhinje, še posebej, ko obdelujete surovo meso, pa tudi pri drugih živilih. Pri načrtovanju ne pozabite vodovodnega priključka.

Kakšna je vaša idealna poletna kuhinja? Prepustite se poletju in ustvarite prijeten zunanji prostor, v katerega boste vključili tudi kakovostno zunanjo kuhinjo. 

Foto: www.freshome.com, Pinterest/D. Cigale

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki