Ideje za dom, nasveti, trendi

Lepotna prenova stare kopalnice

Popolna prenova kopalnice je finančno zahteven projekt. Če cevi in odtoki ne kličejo po takojšnji prenovi, lahko zastarelo kopalnico tudi samo polepšate.

Ambient dizajn 4/5/2014, 11:54 PM

Nasveti

Lepotna prenova kopalnice je primerna, če želite bolje prodati svoj dom ali potrebujete poceni prenovo, da bo stara kopalnica sprejemljiva še nekaj časa, v tem času pa boste dovolj prihranili za popolno prenovo. Kako se torej lotiti lepotne prenove kopalnice?

1. Temeljito čiščenje in nove fuge

Staro kopalnico najprej temeljito očistite. Če šteje vaša kopalnica že več kot trideset let, so fuge verjetno obrabljene. Ostanke starih fug temeljito zdrgnite s sirkovo krtačo, nato pa ploščice na novo zafugirajte. Tudi retro ploščice bodo z novimi fugami sprejemljive.

2. Prepleskajte kopalnico 

Za pleskanje kopalnice ne potrebujete veliko barve, kopalnica pa bo dobila svež videz. Odločite se za nevtralno barvo, najbolje belo ali svetlo bež. 

3. Nov umivalnik in pipa

Ne potrebujete dizajnerske pipe za osveženo podobo. Izberite nekaj modernega, kar bo ustrezalo kopalnici.

Enoročna pipa. Cena: 52,99 €. Prodaja Merkur. 

4. Zamenjajte pohištvo 

Izberite funkcionalno kopalniško pohištvo z umivalnikom, ki bo nudilo čim več shranjevalnega prostora.  

MDF kopalniški blok Kolpasan Pixor iz oreha z umivalnikom in ogledalom. Mere omare: 60,5 x 46,5 x 70 cm, mere ogledala: 61 x 12 x 70 cm. Cena: 244,00 €. Prodaja Mekur.

5. Kupite novo kopalniško zaveso in ventilator 

Vas ob pogledu na staro kopalniško zaveso, ki je v spodnjem delu že vsa rumena, strese? Potem jo še v tem trenutku vrzite v smeti. Z novimi fugami boste odstranili tudi umazanijo in plesen. Poleg zavese je to najpomembnejša sprememba. Izberite zaveso, ki bo nevtralna, brez ali z manjšim vzorcem ter svetle barve. Tudi porumenel in zaprašen ventilator ni v okras kopalnici.

Tekstilna kopalniška zavesa iz poliestra stane dobrih 10 €.

6. Novo stranišče in WC-deska

Ko stare sanitarne keramike ne morete niti dobro očistiti, jo je treba zamenjati. Nova WC-deska še kako pripomore k občutku čistoče, udobju in dobremu počutju v kopalnici, zato jo nemudoma zamenjajte.

Poceni stranišče stane 70,00 €, WC-deska 25,00 €.

7. Stavbo pohištvo

Temnejša lesena vrata dobro zloščite in namestite moderno kljuko. Če še ni pravi trenutek za zamenjavo kopalniškega okna, poskrbite, da se barva ne bo luščila in da bo okno dobro tesnilo. Namesto tekstilne zavese namestite žaluzijo.

Inox kljuka za vrata Cena: 10,99 €. Prodaja Merkur.

Sedaj morate kupiti le še nove dodatke – WC-ščetko (7,99 €), dozirnik za milo, lonček za krtačke in držalo za brisače. Če so vaše brisače stare prav toliko kot ploščice, si privoščite nov komplet enobarvnih brisač.

Kopalniška galanterija Kolpasan dvojno gibljivo držalo za brisače iz kroma Cena: 45,26 €. Prodaja Merkur.

 

 

Nazaj na vrh
Oznake:  kopalnica prenova

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Ideje za dom, nasveti, trendi